Ciocolata Veritabila

Datorita temperaturilor ridicate, produsele care necesita refrigerare (sau regim termic special) - ciocolata veritabila, frisca naturala, crema branza, unt, mascarpone - se comercializeaza doar cu ridicare de la sediile noastre din Craiova si Bucuresti.

0

Intreaga poveste a ciocolatei incepe cu boabele fructelor coapte ale arborelui de cacao, care creste in zonele tropicale.

Boabele sunt lasate la fermentat cateva zile, apoi, sunt uscate la soare.

Ciocolata reprezinta principalul ingredient folosit in prezent de catre cofetari si patiseri in produsele de panificatie dulci.

Vascuozitatea este data de catre consistenta sa lichida, respectiv cat este de groasa, densa, sau fluida este ciocolata in stare lichida.

Atunci cand doriti ca produsele dumneavoastra pe care urmeaza sa le preparati sa aiba rezultatul dorit, trebuie sa tineti cont de vascozitatea ciocolatei.

Ciocolata cu vascozitate redusa este absolut ideala pentru produsele si deserturile care necesita un invelis subtire de ciocolata.

Cat despre ciocolata veritabila, putem spune cu incredere ca reprezinta o materie prima de calitate pentru cofetari si patiseri.

Aceasta se topeste dela la temperatura de 20-21 de grade Celsius si devina lichida la aceasta temperatura.

Ciocolata veritabila contine o materie prima grasa, constituita de untul de cacao, acesta fiind rezultatul procesarii frunctelor din arborele de cacao.

Regasim si Vitaminele E si K, saruri minerale, antioxidanti si acizi grasi, elemente foarte importante pentru sanatatea noastra.

Toate acestea, constituie ingrediente de calitate pentru toti cofetarii si patiserii.

In cazul in care vorbim despre surogatul de ciocolata, untul de cacao este inlocuit cu uleiul de palmier.

Pentru a-si schimba consistenta si pentru a se putea intari, uleiul de palmier trece prin anumite procese fizico-chimice, iar in urma acestora, uleiul isi pierde din proprietati.

De aceea, recomandat este, folosirea ciocolatei veritabile.

Pe langa multiplele beneficii pe care ciocolata o are asupra organismului nostru, aceasta ajuta si la producerea hormonului fericirii.

Despre fluiditatea ciocolatei, putem spune ca cel mai usor mod de a alege cantitatea perfecta, atunci cand doriti sa o folositi, este prin intermediul picaturilor de fluiditate afisate pe ambalaj.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

0

SUS

X