Despre cacao alcalinizata

Datorita temperaturilor ridicate, produsele care necesita refrigerare (sau regim termic special) - ciocolata veritabila, frisca naturala, crema branza, unt, mascarpone - se comercializeaza doar cu ridicare de la sediile noastre din Craiova si Bucuresti.

0

Alcalinizarea ajuta la neutralizarea acizilor din cacao, la obtinerea unui PH mai mare, la indepartarea gustului amar si la identificarea culorii si aromei pudrei de cacao.

O pudra de cacao alcalinizata are o culoare mai inchisa si o aroma mult mai puternica in comparatie cu pudra de cacao netratata.

Pulberea de cacao alcalina reprezinta ingredientul preferat a multori cofetari si patiseri, in coacerea prajiturilor si a produselor de patiserie, tocmai datorita gustului sau neted si a culorii intunecate si bogate.

Aceasta prezinta avantajul de a se amensteca mult mai usor cu alte ingrediente si absoarbe lichidele mult mai repede.

Pudratul de cacao alcalinizata este utilizat in inghetata, in amestecuri de cacao fierbinti, bauturi si siropuri de ciocolata si bomboane.

Gradul de alcalinizare ofera pudrei de cacao un continut redus de grasime, si un important aport de antioxidanti benefici organismului nostru.

Toate cremele, blaturile, sau aluaturile in care este adauga aceasta cacao alcalinizata, vor avea un gust excelent si o culoare senzationala.

Acesta minunata pudra de cacao alcalinizata reprezinta o materie prima de calitate pentru cofetarii si patiserii care doresc sa obtina cele mai bune produse din acest domeniu.

Poate fi folosita cu succes si la prepararea bauturilor de tipul deserturilor.

Cu cat este mai alcanizata, cu atat culoarea acesteia este mai inchisa.

Cu toate ca boabele de cacao sunt folosite de mii de ani, abia in anul 1828, chimistul de origine olandez C.j.Van Houten a descoperit modalitatea prin care sa poata extrage majoritatea grasimilor din masa de cacao, totul pentru a produse pudra.

Tot el a descoperit si efectele alcalinizarii pudrei de cacao.

Nu uitati insa, bicarbonataul are nevoie de un ingredient acid pentru a-si declansa efectul, motiv pentru care, acesta nu va reactiona bine cu pudra de cacao alcalinizata.

Este folosita de patiseri si cofetari renumiti datorita ingredientelor de calitate prezenta in aceasta

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

0

SUS

X