Mousse-ul de ciocolata reprezinta cu siguranta desertul perfect, nu este absolut deloc greu de pregatit, este absolut delicios si arata demential.
In functie de reteta, dar si de modul de preparae, mousse-ul de ciocolata poate fi dens, aerat, mai cremor si mai delicat.
Aspectul care il diferentiaza de o crema obisnuita este faptul ca se poate taia in felii elegante, iar acestea poti fi aranjate in diferite feluri.
Versiunile de mousee mai moi, pot fi deasemenea servite intr-un pahar, intr-o combinatie perfecta de piure de fructe de padure, rezultand in acest fel un desert minunat in straturi.
Se poate prepara cu ciocolata fina neagra, alba, sau chiar si cu lapte. Pentru un astfel de reteta, ciocolata se topeste doar pe baie de aburi.
Ciocolata neagra este potrivita pentru mousse deoarece continutul mare de unt de cacao stabilizeaza intr-un mod optim compozitia.
Cu cat este mai mare continutul de ciocolata, cu atat mousse-ul trebuie racit mai putin, pentru a putea ramane stabil.
Atat, tehnicile, ustensilele folosite, cat si miscarile mainilor, joaca un rol foarte important in pregatirea mousse-ului de ciocolata.
Cat despre ganache-ul de ciocolata, putem spune ca acesta reprezinta una dintre cele mai versatile creme de ciocolata.
Acesta poate fi folosit atat la ornarea torturilor, a prajiturilor, dar si pentru a prepara o umplutura pentru diverse deserturi.
Indiferent de consistenta acestuia, ganache-ul are un gust deosebit care asigura intotdeauna succesul unui desert reusit.
In cazul in care ganache-ul este folosit pentru glazura, acesta trebuie lasat putin la racit, astfel incat acesta nu trebuie sa se intareasca prea mult.
Asadar, in functie de desertul pe care il pregatiti, ganache-ul poate avea consistente diferite, motiv pentru care, trebuie sa folositi cantitati diferite de ingrediente.
Fie ca vorbim despre mosse de ciocolata, sau ganache, aceste doua deserturi se regasesc printre preferatele oricarei persoane.